Paigton: Nejbezpečnější a nejkrásnější místo

Statistiky nelžou, nejbezpečnějším místem roku 2018 se v Anglii stal právě Paington. Pojišťovny a policie řešily nejméně pojistných událostí spojených s vloupáním do domu. Bydlení v přímořském letovisku není jen bezpečné, ale je také malebné. Pobřeží obklopují noblesní domy, centrem veškerého dění se stalo ikonické molo Paington Pier. Najdete na něm mnoho restaurací, zábavních prvků, a navíc je z něj skvělý výhled na zátoku. Dlouhá městská pláž s bílým pískem, živé ulice, mnoho obchodů lákají k návštěvě i k trvalému usazení.

Paigton, to je lukrativní adresa pro každého, kdo chce bydlet na Anglické riviéře

Bydlení v Paingtonu je velice atraktivní a ceny domů se pohybují v závislosti na tom, v jaké čtvrti budete chtít žít. Domy v turisty preferovaných místech, hlavně tedy na pobřeží, budou pochopitelně dražší a život tu bude mnohem rušnější.

Také čtete:  Bydlení v Číně: průvodce pro české expaty

Opakem jsou ale místa, která turisté tak moc nevyhledávají, tady můžete sehnat bydlení dokonce za ceny nižší, než je celostátní průměr ve Spojeném království. Dům s jednou ložnicí stojí okolo 140 tisíc liber, tedy něco přes 4 milióny korun. Cena domu se třemi ložnicemi se šplhá až k 9 miliónům korun, ale průměrný roční příjem bez ohledu na typ povolání činí 26,5 tisíce liber, tedy v přepočtu zhruba 763 tisíc českých korun. Bydlení v pronájmu je dostupnějším řešením, ale i tak byste měli v rozpočtu mít měsíčně zhruba tisíc liber, tedy 29 tisíc korun.

Jaké domy vás čekají na anglickém pobřeží?

Řadové domy nebo dvojdomy v ulicích směřujících k pobřeží sice na první pohled vypadají normálně, ale uvnitř jsou kouzelně maličké a dost chladné. Domy v teplejších klimatických podmínkách obvykle nemívají příliš dobrou izolaci. Podzim a zima v domě, kde se sice topí, ale pouze v používaných místnostech a teplo uniká okny, nejsou příliš velkou výhrou. Přízemí domu za vstupními dveřmi tvoří obývací prostor obvykle s krbem, v zadní části domu se ukrývá kuchyně a jídelna, případně ještě jedna ložnice.

Také čtete:  Bydlení v Albánii: Praktický průvodce pro cestovatele

Typické anglické bydlení je všude stejné, domy jsou jedno až vícepatrové a opravdu malé. Úzké schody vedou do patra s dalšími ložnicemi. Postel, skříň a noční stolek, v případě pronajatého pokoje ještě miniaturní koupelna s umyvadlem téměř nad toaletou vestavěná do skříně s posuvnými dveřmi, to je vše, co se do ložnice vejde. Zvláštností v anglických domech najdete určitě spoustu, ale nezvykle vysoko umístěné kliky u dveří do pokojů a dva vodovodní kohoutky, extra pro teplou a studenou vodu, jsou typické.

Anglická riviéra a Devon ale stojí i za trochu nepohodlí, protože přímořské letovisko má své kouzlo a úžasné klima.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *